Om oss

Vårt mål är att erbjuda ett miljövänligt, trivsamt och kostnadseffektivt boende i Lemland, ett hållbart boende på riktigt. Vi har hyresgäster i alla åldrar och olika härkomst. Ett huvudfokus när vi började var att erbjuda bostäder för unga personer som vill flytta till eller bo kvar i Lemland. I våra lägenheter bor ca 80 personer.

Boilemland.ax är marknadsföringsnamnet för tre fastighetsbolag; Mejeribackan, Meristorp och Mildred&Naemi. Bolagen ägs och drivs av Fredrik Lindqvist och Danne Sundman. Bolagen har tillsammans 39 lägenheter. 

Fastighets AB Mejeribackan består av 9 lägenheter som färdigställdes 2007. Bolaget har fått sitt namn efter det gamla mejeriet som fanns på samma tomt. Lägenhetshusen står på backan utanför mejeriet; Mejeribackan. 

Fastighets AB Meristorp är rågranne till Mejeribackan i ser i praktiken ut att vara samma tomt. Bolaget består av 11 lägenheter som färdigställdes 2011. Namnet kommer från Meri Kalm som bodde i ett torp på tomten. Meri var diakonissa och sjuksyster.

Fastighets AB Mildred & Naemi är ett kvarter västerut och består av 19 lägenheter. Bolaget har fått sitt namn efter Fredriks farmor Mildred och Dannes mormor Naemi som kände varann och umgicks regelbundet. 
 

Två glada direktörer vid invigningen av FAB Meristorp 2011. Bild från Ålandstidningen.
 

Hört från kund

Det är så lugnt här. Man kan tro att det inte bor någon annan här.

Lägenheten är jättefin. Loftet gör otroligt mycket för trivseln, kommer nog aldrig att bo i en vanlig lägenhet igen.

Det känns bra att veta att man bor i Ålands miljövänligaste bostäder. Det är nånting som röner intresse och lockar hyresgäster.